Стотици недоволни се събраха в Мадрид в знак на протест

...
Стотици недоволни се събраха в Мадрид в знак на протест
Коментари Харесай

Хиляди протестират в Испания срещу закона за амнистията и правителството на Санчес

Стотици недоволни се събраха в Мадрид в символ на митинг против министър-председателя Педро Санчес, който беше избран отново за втори мандат от мощно фрагментирания парламент.

Ръководители на Народната партия и на Vox се причислиха към митинга. Народната партия упреква социалиста, че отстъпва пред каталунските партии единствено и само в името на оставането си на власт.
Президентът е договорил своето встъпване в служба с нарушител в подмяна на изтриване на неговите закононарушения и на безотговорност. Това е директна офанзива против испанската правова страна. Заради има такова голямото обществено неодобрение в Мадрид и други градове на Испания.
Кайетана Алварес де Толедо, народен представител от Народната партия

Лидерът на испанските социалисти Санчес ще би трябвало да постави огромни старания с цел да резервира държавното управление си на власт през идващите четири години. За да получи поддръжката на болшинството от депутатите, той подписа съглашения с шест дребни партии.
Педро Санчес подкопава правилата на нашата народна власт, унищожава конституцията и разделя испанците. Той унищожава всички положителни неща, които имаме, и ние би трябвало да ги пазиме.
Лола Алковер, сътрудник по недвижими парцели

Санчес, който е на поста от 2018 година, завоюва поддръжката на 179 депутати, трима повече от безспорното болшинство от 176 в 350-местния парламент след под напрежение двудневен спор.
Санчес желае да стане президент непременно. Той унищожава страната поради личните си ползи и това го видяхме оня ден. Трябва да излезем на улицата, с цел да протестираме спокойно и да се опитаме да създадем нещо, с цел да забележим дали ще можем да го отстраним.
Иван Македа, шеф на търговски център

Испания е надълбоко разграничена по въпроса за амнистията на участниците в несполучливия опит за обособяване на самостоятелната област Каталуния от Испания през 2017 година. Тя се трансформира в разменна монета при договарянията за съставянето на ново държавно управление. Санчес отбрани амнистията по време на парламентарния спор.

Сред целите в новия му мандат са безвъзмезден публичен превоз за младежите и безработните, както и нарастване на пенсиите поради инфлацията.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР