Стотици недоволни жители искат главата на Росина Станиславова в петък

...
Стотици недоволни жители искат главата на Росина Станиславова в петък
Коментари Харесай

Столичен район на бунт срещу скандална кметица

Стотици недоволни поданици желаят главата на Росина Станиславова в петък пред Община Красно село

Запуснати зелени площи, липса на осветяване, липса на детски градини и предпоставки за засилена престъпност. Това са единствено част от аргументите, поради които един от най-големите столични квартали – Красно село излиза на протест против скандалната си кметица.

Утре, от 16 часа, пред общината, жителите на близо 100 хилядния квартал се канят да кажат: Оставка за кметицата и нови избори незабавно.

Организацията е на Facebook групата „ Район Красно село - разпоредителност и решения за бъдещето “, в която членуват близо 8 000 поданици на един от най-големите софийски региони.

Росина Станиславова бе определена преди две години с поддръжката на Демократична България. В последици, след две решения за спор на ползи от КПКОНПИ, партията се отхвърли от нея и даже върна парите, които тя е получила като хонорар по европейски план.

В момента решенията на КПКОНПИ се апелират от Станиславова в столичния административен съд.

Мотивите за желаната оставка на Станиславова, е че през последните две години тя потвърдила, че е некомпетентна да ръководи толкоз огромен регион, какъвто е Красно село.

Според жителите на Красно село Станиславова употребява изборната си служба, с цел да обогати себе си и стеснен кръг свои доближени. По думите им тя и фамилията й получават финансови облаги, в спор на ползи, което се потвърждава и от решенията на КПКОНПИ, която я проверява по няколко проблема.

„ Кварталът е оставен на самоуправление. Състоянието на зелените площи е ужасяващо. Инфраструктурата се разрушава с всеки ден и не се поддържа. Няма ред в паркирането и кварталът е задръстен от коли. Липсват детски градини, а общината не си мърда пръста за построяването на нови такива. Уличното осветяване всеобщо не работи и е причина за увеличена престъпност “, настояват жителите на квартала.

Те към този момент са инициирали и основаването на предприемчив комитет, който в идващите дни ще събира подписи за премахването на кметицата.

В работата на Росина Станиславова липсва  каквато и да е било обществено налична отчетност по отношение на разходването на обществения финансов запас, който се генерира от нашите пари като данъкоплатци от страна на районната община, настояват още нейните съкварталци.

Източник: 
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР