Стотици мигранти, сред които деца и тийнейджъри, се опитаха да

...
Стотици мигранти, сред които деца и тийнейджъри, се опитаха да
Коментари Харесай

Мигранти опитаха да преминат границата между САЩ и Мексико, след като буря разруши лагера им

Стотици мигранти, измежду които деца и младежи, се пробваха да преминат границата на Мексико със Съединени американски щати, откакто стихия унищожи спонтанен лагер, в който бяха отседнали, оповестиха мексикански медии.


Според информацията, мигрантите - най-вече от Венецуела, Ел Салвадор и Хондурас, са се пробвали да стигнат до Съединените щати от град Матаморос в северната част на Мексико.

Това е първият сходен случай на границата, откогато през май Съединените щати прекратиха миграционната си политика по раздел 42, който позволяваше на Вашингтон неотложно да експулсира мигранти без документи по съображения за публично здраве по време на пандемията Ковид-19.

Във видеоклипове, оповестени в обществените медии, групи мигранти, някои от които с дребни деца и младежи, се пробват да доближат до Съединените щати, като минават по стеснен мост, водещ към граничния град Браунсвил, Тексас.

Дарли Меркадо, венецуелка, пътуваща със фамилията си, описа пред кореспонденти, че са решили да пресекат границата, откакто спонтанната палатка, в която са лагерували, е била разрушена.

В провокираната от бурята неразбория фамилията съумява да стигне до края на моста, само че е посрещнато от американски сътрудници и върнато в Мексико, споделя тя.

Мексиканските управляващи реагираха на случая със затваряне на граничните пунктове.

Американските управляващи оповестиха за 50-процентен спад на случаите с мигранти без документи, пресичащи американско-мексиканската граница, откакто предишния месец беше анулиран раздел 42.

С смяната на разпоредбите се връща в действие предходната политика, известна като раздел 8, който разрешава на мигрантите, които пресичат границата, да търсят леговище, само че също по този начин предписва строги наказания за пресичащите, които не дават отговор на изискванията, в това число петгодишни забрани за влизане в Съединени американски щати и вероятни наказателни обвинявания.

Вашингтон се пробва да управлява потока от мигранти към южната граница на Съединени американски щати, където през последната година хиляди хора се пробват да влязат в страната всеки месец. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР