Стотици мигранти са били изгонени на 6 март от мигрантски

...
Стотици мигранти са били изгонени на 6 март от мигрантски
Коментари Харесай

В Италия разрушиха лагер за мигранти

Стотици мигранти са били изгонени на 6 март от мигрантски лагер в Южна Италия, в който се случиха няколко смъртоносни пожара,съобщи вътрешният министър Матео Салвини.
" Както беше дадено... преминахме от думи към дейности ", споделя Салвини, началник на извънредно дясната партия Лига, до момента в който булдозерите унищожаваха бедняшкия лагер „ Сан Фердинандо “ в Калабрия под контрола на 600 служители на реда.
Четирима мигранти са починали в лагера през миналата година по време на умишлени или инцидентни пожари, съобщи БГНЕС.
Смъртта на Муса Ба, 29-годишна жена от Сенегал, чието тяло е открито в каравана след пожар, накара държавното управление да разгласи решението си за разрушение на пренаселения и тънещ в нечистотия лагер.
„ Сан Фердинандо “, който е в покрайнините на южния град Росарно, приютява над 1500 души, които се пробват да работят най-вече в портокалови и маслинови горички в региона.
Повечето са работили незаконно за локалните фермери за нищожно възнаграждение.
Някои от мигрантите останаха, откакто държавното управление съобщи, че лагерът ще бъде затворен. Последните 900 или повече напуснаха лагера в нощта във вторник или бяха преместени сутринта в сряда.
Салвини беше заречен да ги реалокира в приемните центрове, само че няколко мигранти споделиха пред италиански медии, че към момента не знаят къде ще бъдат настанени. Мнозина се опасяват, че ще бъдат настанени надалеч от фермите, където работят.
Това не е първият път, когато лагерът е бил публично демонтиран.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР