Стотици левове изкарва схема за общински жилища в София и

...
Стотици левове изкарва схема за общински жилища в София и
Коментари Харесай

Нова схема за измами с общински жилища в социалната мрежа

Стотици левове изкарва скица за общински жилища в София и и подправена фейсбук група, свидетелстват пострадали пред bTV. Жертвите са от група за събиране на осиновени деца и биологичните им родители.

Подобно на Верка Стоянова и други са дали своите спестявания на Иванина, която твърди, че е близка с Бойко Борисов и Йорданка Фандъкова.

Мъж споделя, че е дал на Иванина 8000 лева, откакто тя му е дала обещание да му уреди общинско жилище с данъчна оценка 25 - 40 хил.лв.

Това е една част от схемата. Измамната скица продължава с фейсбук група " Къде си? ", чийто админи са Дарина Атанасова и Ивелина Петкова. Тази група е копие на " Търсим се ", която е част от Неправителствени организации организация. Разликата сред двете е, че админите на " Къде си? " (9000 члена) изискват членски импорт от 1 лева на месец или 12 лева за година. За това свидетелства един от админите на " Търсим се " - Лили Апостолова.

Според госпожа Апостолова, Дарина и Ивелина са настоящи лица в схемата на Иванина. Те настояват, че работят в Министерство на вътрешните работи, съда и имат връзки, посредством които да намерят по-бързо и елементарно околните на всеки член от групата им. Трите печелят повече доверие, откакто Иванина се показва за осиновено дете, на което другите две са помогнали да откри околните си.

Допълнителното финансиране админите на " Къде си? " получават от изнасяне на " поверителна " информация от институциите, в които сякаш работят. Като сумата е към 600 лева на човек.

Администраторите на " Търсим се " предизвестиха, че във подправената група циркулира подправена информация, която заблуждава хората. Така майка открила с ДНК тест, че не е обвързвана с щерка си. Друг случай е с покъртен юрист, с който се свързала жена, твърдяща, че му е майка - макар че той не е осиновен.

От " Търсим се " акцентират, че нито те, нито другата законна организация - Българска асоциация " Осиновени и осиновители " не събират пари.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР