Стотици културно-исторически обекти в България са реставрирани с подкрепата на

...
Стотици културно-исторически обекти в България са реставрирани с подкрепата на
Коментари Харесай

Карадайъ: Стотици културно-исторически обекти у нас са реставрирани с подкрепата на Доган

Стотици културно-исторически обекти в България са реставрирани с поддръжката на Ахмед Доган.

 

Това заяви водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ по време на обиколката на Централния лъч на Движението в Родопите.

 

Разкриването, съхранението и популяризирането на културно-историческото завещание в цялото му разнообразие и цялост е главен приоритет на Движение за права и свободи.

 

Кметовете от Движението са ангажирани културно-историческото завещание в общините им да се трансформира в основа за икономическо развиване и разцвет на районите, съобщи Карадайъ.

От Видин до Кърджали във всеки град той и екипът на Централния избирателен лъч посещават археологически обекти, църкви, джамии, синагоги, теккета.

Благодарение на Ахмед Доган е ремонтирано минарето на именитата Дървена джамия в село Подкова, община Кирково. Тя е известна още като Джамията на седемте моми.

Благодарение на нашия почетен ръководител доктор Ахмед Доган, това, което е допустимо направихме тук за Йеди къзлар джами. В цяла България, с помощта на доктор Ахмед Доган, имаме много реставрирани културно-исторически обекти. Няма да ги изброявам, някъде към 2010 година бяха над 160 по лист, религиозни храмове - и християнски, и теккета, и тюрбета, и джамии, сподели Карадайъ в Джамията на седемте моми.

 

По образеца и настояването на нашия почетен ръководител доктор Ахмед Доган ние споделяме „ културно-историческото ни завещание в неговата цялост и целокупност е основа даже и за икономическо развиване ". За това са ангажирани и нашите партийни структури, и нашите локални управляващи и кметовете.

Ние гледаме в целокупност и в цялост епохите. Необходимо е да има сложен метод, когато вършим стратегии за развиване на районите. Културно-историческият туризъм би трябвало да е част от цялото, сподели още Карадайъ.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР