Стотици кукери ще демонстрират маскарадни игри в Благоевград на 6

...
Стотици кукери ще демонстрират маскарадни игри в Благоевград на 6
Коментари Харесай

Стотици кукери ще демонстрират маскарадни игри в Благоевград на 6 март

Стотици кукери ще показват маскарадни игри в Благоевград на 6 март (в неделя), по време на „ Кукерски игри в Пиринско 2022 “ , оповестиха от пресцентъра на общината.

Демонстрациите ще стартират с дефиле, което ще тръгне от Съдебната палата в града, ще продължи по основната улица „ Тодор Александров “ и ще доближи до площад „ Георги Измирлиев “ - пред постройката на общинската администрация. 

За кукерските игри са поканени групи от област Благоевград. Участие са декларирали 12 групи от общината , както и гостуващи от други общини в региона. По концепция на общинското управление за жителите на дребните обитаеми места и крайните квартали на града ще има проведен безвъзмезден превоз. 

Кукерските игри в Благоевград ще се състоят в Седмицата на прошката по предложение на кмета на Благоевград Илко Стоянов.

Игрите, които по традиция са при започване на януари, тази година бяха отсрочени заради епидемиологичната конюнктура в страната и в региона при започване на годината и високия брой болни от COVID-19. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР