Стотици кукери, приятели и жители на село Крупник споделиха общия

...
Стотици кукери, приятели и жители на село Крупник споделиха общия
Коментари Харесай

Стотици кукери, приятели и жители на село Крупник се включиха в празника на сурвакарската група „Центъра“

Стотици кукери, другари и поданици на село Крупник споделиха общия празник на сурвакарската група „ Центъра “ в петъчната вечер.

С вкусни гозби и прелестен оркестър градусите на настроението се подвигнаха, прегръщаха се другари, посрещаха се посетители сред които кметът на община Симитли Апостол Апостолов, кметът на Крупник – Иванка Чакалска, депутатът Стефан Апостолов, кметският наместник на Сушица и доста други.


Всички седнаха на една софра, а уредниците бяха основали съвършена организация – помагаха им младите кукерчета. Групата обичайно приготвя Сурва, а присъединяване и в сурваксрски състезания носи непроменяемо високи оценки. Но най-важното за сурвакарската група е съхранената традиция.

Традицията – да са предвестител на положителното на Новата година. Традицията – през лятото – да събереш приятелите и всички да се повеселят от сърце. И се завъртя хоро, и всички се радваха на осъществяването на ангелогласната Соня Ковачка и надарените музиканти. Заря озари небето над Крупник. За здраве, наслада и другарство, за традицията, която събира хората.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР