Стотици килограми опасни отпадъци са били открити преди седмица край

...
Стотици килограми опасни отпадъци са били открити преди седмица край
Коментари Харесай

Стотици килограми боклуци с неясен произход край Луковит

Стотици килограми рискови боклуци са били открити преди седмица край Луковит. Служители на общината са засекли по видео наблюдението камион с великотърновска регистрация да изхвърля течности и отпадъци с неразбираем генезис.Стигнало се е и до намесата на полицията.

С прокурорско разпореждане тези боклуци - течности с неразбираем генезис, излъчващи ужасна миризма, са арестувани на депото за боклуци край Луковит.

„ Тези боклуци са арестувани от прокуратурата. Хванат е този камион по камерите. Установено е, че той е докарал тези боклуци. Те се намират на площадката досега, в който би трябвало да ги третираме, с цел да ги унищожим ", изясни кметът на Луковит Иван Грънчаров.

Намерихме отпадъците по сигнал на кмета на село Торос. Той ги е намерил в околност край селото. Бяха складирани, откри се, че са рискови и токсични. След този сигнал се намеси прокуратурата, полицията. Води се наказателно произвеждане ", сподели още той.

На фрагменти от общинското видеонаблюдение се вижда ясно и номера на камиона. Установена е връзка с компания от Ботевград, която се занимава с ръководство на рискови боклуци.

Полицията към този момент работи по случая. По-късно през днешния ден се чака информация и от прокуратурата.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР