Стотици жители на Видин и близките села спазиха традицията и

...
Стотици жители на Видин и близките села спазиха традицията и
Коментари Харесай

Кметът на Видин откри събора Алботин

Стотици поданици на Видин и околните села съблюдаваха традицията и се събраха на втория ден от Възкресение Христово в подножието на фамозния Алботински скален манастир, с цел да участват на фолклорния събор. Той се провежда от Община Видин, взаимно с Видински фонд „ Читалища “ и кметството на с. Градец. Официални посетители бяха кметът на Общината Огнян Ценков и общинското управление, народните представители Филип Попов, доктор Цветан Топчиев и Росен Живков, заместител регионалният шеф Анжело Методиев, проф. доктор Радослав Гайдарски, кметът на с. Градец Илия Томов и други

В началото на събитието церемониален водосвет отслужи Видинският митрополит Даниил. С одобрение към присъстващите се обърна кметът Огнян Ценков: „ Щастлив съм, че съборът става все по-популярен освен в нашия край, само че и в цяла България. Нека бъдем зедно, както до момента и отворим сърцата си за всичко положително. Заедно да честваме през днешния ден, само че и дружно да посрещаме компликациите и триумфите в бъдеще “. В духа на християнския празник той пожела доста здраве, слънчеви дни и благополучие в домовете.

В тазгодишното издание се показаха близо 300 самодейци от над 20 фолклорни обединения, танцови сформира и певчески групи, пристигнали от целия Видински район. Под звуците на Антимовската духова музика огромни и дребни извиха кръшно хоро на поляната, на което се хвана и видинският кмет. Забавленията и положителното въодушевление на хората продължи до късния следобяд.

Всички участници във фолклорния събор „ Алботин” получиха грамоти от Община Видин.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР