Стотици жители на Сандански излязоха на протест в защита на

...
Стотици жители на Сандански излязоха на протест в защита на
Коментари Харесай

Протест в Сандански заради предвидено строителство в парк Свети Врач

Стотици поданици на Сандански излязоха на митинг в отбрана на парк " Свети Врач " поради върнатото от регионалния шеф Стоян Христов решение на ОБС-Сандански, касаещо строителството в парка , заяви bTV. Протестното мина от площад " България " в посока езерото в парка.

Недоволството на хората ескалира поради желанието на вложители да строят здания на мястото на ресторант " Байкал " и на терените след скоковете в парк " Свети Врач ". Само направеният от проектантите обстоен организационен проект може да отбрани парка, съгласно уредниците на мирния митинг.

" Парк " Свети Врач " е монумент на парковото и градинско изкуство, несъмнено приет от всеки, който е имал привилегията да се разноски из алеите му. Освен това е белодробна амбулатория за цяла Европа и най-много мястото, където израснахме ние и децата ни ", разяснява Драгомир Бошкилов , който е измежду основателите на митинга.

Исканията на хората бяха подкрепени и от кмета на града Атанас Стоянов, който се причисли към митинга. " Върнатото от регионалния шеф за ново разглеждане решение за обстоен организационен проект на парк " Свети Врач " не е в интерес на парка, нито в полза на неговата отбрана, запазване и съхраняването му като признака на Сандански и монумент на парковото и градинското изкуство ", счита Стоянов.

Той е изрично срещу заповедта на регионалния шеф и претекстовете за връщане на решението за ново гласоподаване. Апелът му ще ще бъде решението още веднъж да бъде доказано, а посредством него и проектът да бъде утвърден.
 Граждани стачкуват пред общината поради сечта в Борисовата градина
Граждани стачкуват пред общината поради сечта в Борисовата градина

Протестиращите внесоха в постройката на община и лист с 9 съществени искания
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР