Стотици жители на Сандански излязоха на протест в защита на

...
Стотици жители на Сандански излязоха на протест в защита на
Коментари Харесай

Стотици жители на Сандански излязоха на протест в защита на парк Свети Врач

Стотици поданици на Сандански излязоха на митинг в отбрана на парк " Свети Врач " поради върнатото от регионалния шеф Стоян Христов решение на ОБС-Сандански, касаещо строителството в парка. Около 13 ч. протестното шествие потегли от площад " България " в посока езерото в парка, предава БТВ.

Народният яд ескалира поради желанието на вложители да строят здания на мястото на ресторант " Байкал " и на терените след скоковете в парк " Свети Врач ".

Само направеният от проектантите Подробен устройствен план може да отбрани парка, споделят уредниците на мирния митинг.

" Парк " Свети Врач " е монумент на парковото и градинско изкуство, несъмнено приет от всеки, който е имал привилегията да се разноски из алеите му. Освен това е белодробна амбулатория за цяла Европа и най-много мястото, където израснахме ние и децата ни ", сподели Драгомир Бошкилов, който е измежду основателите на митинга. Зад настояванията на хората застана и кметът на града Атанас Стоянов, който се причисли към митинга.

" Върнатото от регионалния шеф за ново разглеждане решение за Подробен организационен проект на парк " Свети Врач " не е в интерес на парка, нито в полза на неговата отбрана, запазване и съхраняването му като признака на Сандански и монумент на парковото и градинското изкуство ", съобщи кметът Стоянов.

Градоначалникът е изрично срещу заповедта на регионалния шеф и претекстовете за връщане на решението за ново гласоподаване. Неговият зов ще е решението още веднъж да бъде доказано, а посредством него и проектът да бъде утвърден.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР