Стотици жители на Хонконг се събраха тази сутрин пред училището

...
Стотици жители на Хонконг се събраха тази сутрин пред училището
Коментари Харесай

Стотици се събраха пред училището на разстреляно от полицаи момче в Хонконг

Стотици поданици на Хонконг се събраха тази заран пред учебното заведение на 18-годишното момче, което през вчерашния ден беше простреляно в гърдите от служител на реда по време на конфликтите сред полицията и протестиращите в мегаполиса, предават Франс прес и Българска телеграфна агенция. Много хора пред учебното заведение носеха фотоси, запечатали момента на случая.

Младежът, разпознат като Цан Чикин, беше ранен в квартала Цуен Ван на към 20 километра от центъра на града. Там служител на реда откри огън по стачкуващи, когато той и сътрудниците му бяха обградени от протестиращи, размахващи прътове и чадъри. Според последната информация от болничното заведение, в която беше признато раненото момче, положението му е устойчиво. От полицията оповестиха, че служителят на реда създал изстрела с бойни патрони, е работил " извънредно и единствено при самозащита и е имал законни учредения за това ".

За първи път по време на многомесечните митинги в Хонконг стачкуващ е прострелян от служител на реда, означават международните организации.

Вчера стотици хиляди протестиращи излязоха на митинг в Хонконг в миг, в който в Пекин с величествен церемониал се отбелязваше 70-ата годишнина на Китайската национална република.

Британският министър на външните работи Доминик Рааб осъди използването на бойни патрони от полицията против стачкуващи в Хонконг след гибелта на младежа.

" Въпреки че няма опрощение за насилието, използването на бойни боеприпаси е несъразмерна и единствено поражда риск от възпламеняване на обстановката ", сподели в изказване министърът..

Рааб означи, че " този случай акцентира нуждата от градивен разговор за законните безпокойства на народа на Хонконг ". Той прикани за въздържаност и деескалация от страна както на стачкуващите, по този начин и на управляващите в китайския специфичен административен регион.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР