Стотици жертви на невижданите жеги в Канада. Смъртта на 230

...
Стотици жертви на невижданите жеги в Канада. Смъртта на 230
Коментари Харесай

Невижданата жега взе стотици жертви

Стотици жертви на невижданите жеги в Канада. Смъртта на 230 души се приписва на горещата вълна, която е обхванала Западната част на страната. Вторник беше третият следващ ден, в който бяха регистрирани невиждани температури, съобщи NOVA.

Градчето Литън стана световноизвестно, откакто три пъти беше регистриран безспорен връх за Канада. Последните показания са в действителност невероятни - 49,5 градуса. До предходната седмица, на никое място в Канада не бяха отчитали стойности над 45 градуса. Жегите постановиха отварянето на центрове за изстудяване и образуването на патрули, които да ревизират положението на остарели и самотни хора.

" Много хора ще се озоват в болница или със съществени проблеми. Причината е, че някои от тях не знаят по какъв начин да се пазят от жегите ", съобщи доброволецът Върна Фишер. " Когато е толкоз горещо, възрастните хора подценяват заплахата. Забравят, че би трябвало да стоят на закрито и да се пазят от дехидратиране. Препоръчваме следобедна сънливост, когато е най-горещо или да пуснат щорите и да гледат филм ", уточни Морган Фърни, чиновник в старешки дом.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР