Стотици израелци протестираха срещу премиера Бенямин НетаняхуБенямин Нетаняху е роден

...
Стотици израелци протестираха срещу премиера Бенямин НетаняхуБенямин Нетаняху е роден
Коментари Харесай

Протестите срещу израелския премиер продължават

Стотици израелци стачкуваха против премиера Бенямин Нетаняху  Бенямин Нетаняху Бенямин Нетаняху е роден на 21 октомври 1949 година в Тел Авив, Израел. Той е израелски политик и с искане дългогодишният водач да подаде оставка. Това са случва единствено броени дни откакто Израел се запъти към нови парламентарни избори, съобщи Асошиейтед прес.

Протестиращите държаха надписи като "Върви си " и "Няма да спрем да протестираме, до момента в който не се махнеш от живота ни ".

Демонстрантите се събират пред резиденцията на Нетаняху в Ерусалим от месеци. Те стачкуват против метода му към коронавирусната пандемия и упорстват, че той не може да ръководи Израел, до момента в който е обвинен. Срещу премиера бяха формирани три обособени каузи за машинация, корист с доверие и приемане на подкупи. Нетаняху отхвърля да е направил някакви непозволени дейности.

Макар и присъединяване на следващия митинг да беше по-ниско от предходни демонстрации на фона на по-студеното време, протестиращите получиха нов подтик, тъй като, както наподобява, Израел се насочва към четвъртите си за две години парламентарни избори, които най-вероятно ще се състоят през март. На тях Нетаняху ще се сблъска с нови провокации като да вземем за пример отцепвания от неговата консервативна партия "Ликуд ".

Тези избори евентуално ще се трансфорат в следващ референдум за или срещу ръководството на Нетаняху, най-дълго управлявалия израелски водач и в същото време един от най-поляризиращите, отбелязва Асошиейтед прес.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР