Стотици хора в Хърватия прекараха нощта в колите си или

...
Стотици хора в Хърватия прекараха нощта в колите си или
Коментари Харесай

Снежни бури предизвикаха хаос по пътищата в Хърватия

Стотици хора в Хърватия прекараха нощта в колите си или на бензиностанции и приемни центрове в понеделник, откакто снежна стихия през уикенда докара до прекъсване на придвижването и остави елементи от страната изцяло изолирани, предава Асошиейтед Прес.

Внезапната смяна на времето след интервал на топли и меки дни също затрудни трафика в прилежащите Сърбия и Босна и Херцеговина , оставяйки региони в Западна Сърбия без електричество и прекъсвайки железопътния трафик към прилежаща Черна гора.

Хърватските управляващи оповестиха, че пътищата, водещи до и от крайбрежието на Адриатическо море, остават затворени заради сняг и мощни ветрове . Медиите оповестиха, че коли и рейсове са спрени по основната хърватска автомагистрала, до момента в който чакат да продължат.

Длъжностните лица приканиха хората да отсрочат всички планувани пътувания , откакто затвориха пътища на фона на несполучливи опити по-рано те да бъдат отворени още веднъж за придвижване.

Около 300 души са останали в приемните центрове, основани поради обстановката, сподели Наталия Турбич, локален чиновник на службата за незабавни случаи в Грачац в Централна Хърватия. Други са търсили места в частни квартири в региона, сподели тя.

Държавната телевизия HRT заяви, че стотици хора, които не са могли да стигнат до приемните центрове, са останали в рейсове и коли или са се приютили в кафенета на бензиностанции наоколо, които са отворили порти за блокираните водачи и пасажери.

Докато обстановката остана най-драматична в Хърватия, проблеми бяха докладвани и в Западна Сърбия и по-високите региони на Босна и Херцеговина.

Държавната железопътна компания на Сърбия заяви, че влаковете за Черна гора не се движат най-много поради паднали дървета и проблеми с електрозахранването в региони покрай границата на двете страни.

Градовете Приеполе и Баина Баща бяха без електричество през нощта от неделя против понеделник, заяви организация Танюг.

Босненските управляващи осведомиха в понеделник, че мощният сняг и вятърът са забавили придвижването в цялата страна, изключително в планините. Свлачища и паднали дървета основават спомагателни проблеми, оповестиха пътните управляващи, призовавайки за нараснало внимание.
 Зимна стихия остави 85 000 семейства в Калифорния без електричество
Зимна стихия остави 85 000 семейства в Калифорния без електричество

Ключови пътища в региона на Лос Анджелис са затворени
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР