Стотици хора, сред които роднини, приятели и съотборници, отдадоха за

...
Стотици хора, сред които роднини, приятели и съотборници, отдадоха за
Коментари Харесай

Стотици се сбогуваха с легендата на ЦСКА Красимир Безински

Стотици хора, измежду които родственици, другари и съотборници, отдадоха за последно респект на огромния бранител на ЦСКА и българския футбол Красимир Безински в столичния храм „ Света София “. Бившият защитник на "армейците " умря на 57-годишна възраст на 22 април след дълга битка с рак на дебелото черво, оповестява БГНЕС.

На поклонението му пристигнаха митове на армейците като Паро Никодимов и Петър Жеков. Изпълнителният шеф на „ алените “ Пламен Марков, почетният президент на клуба Димитър Пенев, някогашният треньор Милен Радуканов и някогашните играчи Владимир Манчев и Христо Янев, и някогашният ментор на "Левски " Емил Велев също споделиха последно довиждане на Безински.

Той има записани 245 мача в А група с “червения” екип сред 1981 и 1989 и през сезон 1992-1993. В европейските клубни шампионати с ЦСКА има 31 мача. Част е от митичния отбор, който доближава до полуфинал за Купата на европейските първенци през 1982. През 1989 година взе участие в акцията на армейците, която води до полуфинал за Купата на носителите на купи. Във визитката си има още пет трофеи на България с ЦСКА, както и шест Купи на България. Легендарният защитник изиграва и 25 мача за националния тим на България.

Краси остави диря в българския футбол. Това съобщи почетният президент на ЦСКА Димитър Пенев, който се сбогува за последно с именития бранител на армейците Красимир Безински в столичния храм „ Света София “.

„ Бог да го елементарни, да има мира и умерено да почива, където отива. Той е оставил в своя живот и в спорта, изключително във футбола, доста материал. Младите би трябвало да си спомнят за неговите игри и неговия темперамент. Познавам го доста добре, взел участие съм и като играч, и като треньор – един бранител, който се помни и който е оставил диря в българския футбол “, съобщи по адрес на починалия Димитър Пенев.

Сред гостите на поклонението бе и футболният управител и някогашен състезател на „ червените” Лъчезар Танев. Той показа, че не може да се съпоставя характера на футболистите преди години със настоящето потомство. „ Той бе доста добър другар, един извънреден човек, футболист, темперамент – човек, на който може да се разчита на терена и отвън него. Времената се менят, не би трябвало да се прави паралел сред поколенията. Обстоятелствата са претендирали да има повече темперамент, да се борим с повече компликации. Сега е по-различно, само че в случай че в действителност нямаш темперамент, мъчно успяваш, освен в спорта “.

Бившият треньор на "Левски " Емил Велев също посети поклонението на Безински. „ Той и на мравката път даваше. Какво да се прави, това е животът. Бог да го елементарни. Ще го запомня с всичко най-хубаво, което може да се каже. Всички знаят защо става въпрос, изключително дербитата сред Левски и ЦСКА – имахме значителен интервал и в Израел, където играхме дружно, фамилни другари бяхме, само че животът продължава “, приключи Велев.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР