Стотици хора се включиха в протестния марш пред американското посолство

...
Стотици хора се включиха в протестния марш пред американското посолство
Коментари Харесай

Стотици на протест пред американското посолство във Варшава

Стотици хора се включиха в протестния марш пред американското посолство във Варшава в символ на неодобрение против оказвания от Съединени американски щати напън върху Полша да компенсира евреите, изгубили собствеността си по време на Холокоста, оповестява „ Рашъ тудей “. Демонстрацията, която се организира в събота,м провокира огромна вълна от обвинявания в антисемитизъм.
Националисти и членове на извънредно десни организации се събраха пред офиса на полския министър председател Матеуш Моравецки. Те скандираха против американския закон S. 447, по-известен като Акта за правдивост за некомпенсираните оживели през днешния ден. Той беше подписан и влезе в действие предходната година и изисква от Държавния департамент на Съединени американски щати да управлява реституцията на парцели, конфискувани по време на Холокоста в редица страни по света.
Моравецки изрече поддръжката си за протестиращите с претекста, че в действителност полският народ би трябвало да бъде обезщетен за закононарушенията на нацистите. След това стачкуващите се насочиха към американското посолство в полската столица.
Хората развяваха плакати, на които се четеше „ Полша няма никакви отговорности “ и скандираха „ Това е Полша, не Полин “, употребявайки еврейското название на страната си.
Критици на закона настояват, че той ще нанесе големи вреди на стопанската система.Според съперниците самата Полша също в никакъв случай не е била съответно обезщетена от Германия за издевателствата по време на нацисткия режим. Според извънредно десни групи Акт 447 ще принуди Полша да заплати 300 милиарда $ под формата на обезщетения.
Демонстрацията обаче беше избрана от мнозина като намерено антисемитска, като някои даже я нарекоха най-голямото сходно събитие в най-новата история на страната. / БГНЕС
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР