Стотици хора се включиха в протест в най-големия град на

...
Стотици хора се включиха в протест в най-големия град на
Коментари Харесай

Властите в Мианма блокираха Туитър и Инстанграм

Стотици хора се включиха в митинг в най-големия град на Мианма Янгон против тазседмичния боен прелом, оповестиха очевидци, представени от Ройтерс.

,,Военен деспот, неуспех, провал; народна власт, победа, победа'', скандираха протестиращите. Те приканиха определеният водач на Мианма Аун Сан Су Чжи и останалите, които са били арестувани, откакто армията взе властта в понеделник, да бъдат освободени. Това е най-голямата сходна улична проява след преврата.

Шон Търнъл, австралийски стопански консултант на Су Чжи, съобщи в известие до Ройтерс, че го задържат.

Предполагам, че скоро ще научите за това, само че ме задържат. Обвинен съм в нещо, само че не съм сигурен в какво тъкмо. Добре съм и съм мощен, не съм отговорен в нищо, уточни Търнъл и добави емотикон с усмивка.

Впоследствие не беше допустимо да се откри връзка с него, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Преди това през вчерашния ден военните управници на Мианма подредиха на мобилните оператори и интернет доставчиците да спрат достъпа до Туитър и Инстаграм.

Говорител на Туитър изрази съществено безпокойствие от името на компанията "във връзка с нареждането да бъдат блокирани интернет услугите в Мианма ".

Това накърнява публичния диалог и правото на хората да създадат по този начин, че гласът им да бъде чут, съобщи тя.

Говорител на Facebook удостовери за блокирането на Инстаграм.

Призоваваме управляващите да възстановят връзката, с цел да могат хората в Мианма да поддържат връзка с роднините и приятелите си и да имат достъп до значима информация, сподели той пред Ройтерс.

Самата обществена мрежа Facebook също е блокирана, както заяви преди този момент министерството на известията и осведомителните технологии на Мианма.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР