Стотици хора се сбогуваха днес с жената и четиримесечния син

...
Стотици хора се сбогуваха днес с жената и четиримесечния син
Коментари Харесай

Стотици се сбогуваха с жената и 4-месечния син на бесарабския българин, загинали по време на руска атака с дронове в Одеса

Стотици хора се сбогуваха през днешния ден с дамата и четиримесечния наследник на бесарабския българин, починали на 2 март по време на офанзива с дронове в Одеса. Бесарабският българин Сергей Гайдаржи загуби при нападението жена си Анна и четиримесечния си наследник Тимофей. Сергей е родом от с. Дмитровка (Делжилер), Татарбунарска община, и живее със фамилията си в Одеса. 

" Не ми се има вяра, че тях към този момент ги няма ", сподели Сергей Гайдаржи в своето слово, отдадено на паметта на неговата брачна половинка и наследник, съобщи Българска телеграфна агенция. " Когато се случи нещастието, ние с Лиза (малката им дъщеричка) бяхме в детската стая. А Аня с Тимофей - в другата стая. Всяка вечер приспивах Лиза, след това брачната половинка ме викаше да отида при тях с бебето. Тази нощ Аня не ме разсъни ", добави Сергей Гайдаржи.  

Той показа, че съвсем денонощие са били на мястото на нещастието в очакване да намерят жена му и детето му живи.   " Медицинската експертиза сподели, че те са умряли в съня си и не са се мъчили. За мен това е значимо ", добави бесарабският българин. " За една нощ нашият град изгуби 12 души. Сред тях 5 деца. За две години от началото на войната в Одеса не е имало такава покруса ", сподели в своето съболезнователно слово заместник-кметът на града Светлана Бедрега.

Българската общественост в Одеска област е трета по бройка и наброява над 150 000 души съгласно формалното броене в Украйна през 2001 година. В Одеса живеят към 50-60 хиляди българи. Най-голямото плътно българско население е концентрирано в Болградски, Измаилски и Белгородднестровски регион.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР