Стотици хора се събраха вчера пред парламента на Малта с

...
Стотици хора се събраха вчера пред парламента на Малта с
Коментари Харесай

Протест в Малта след ареста на бизнесмен във връзка с убийството на Дафне Каруана Галиция

Стотици хора се събраха през вчерашния ден пред Народното събрание на Малта с искане за оставки, откакто изтъкнат предприемач бе задържан по отношение на убийството на журналистката Дафне Каруана Галиция, съобщи ДПА, представена от dir.bg.

Протестиращите скандираха " мафия, мафия ", до момента в който депутатите от ръководещата Лейбъристка партия бяха изведени с полицейска защита от постройката. Според очевидци полицайка е била ранена, до момента в който се опитвала да накара стачкуващи да се оттеглен, с цел да бъдат пропуснати коли на законодатели.

Импровизираният митинг стартира, откакто малтийският предприемач Йорген Фенек бе задържан през вчерашния ден, което може да се окаже преломен миг в следствието на убийството на проверяващата журналистка, взривена в колата си на 17 октомври 2017 година.

Вчера и министър председателят на Малта Джоузеф Мускат удостовери, че " представляващо интерес за следствието лице " е задържано по отношение на убийството на проверяващата журналистка Дафне Каруана Галиция.

В изявление скоро след задържането на предприемача Йорген Фенек на яхтата му при опит да напусне Малта, Мускат съобщи, че не може публично да заяви повода за ареста му.

Властите имат 48 часа да решат какви обвинявания да бъдат повдигнати на Фенек.

Мускат добави, че на този стадий няма данни началникът на канцеларията му Кийт Скембри и министърът на туризма Конрад Мици да са забъркани в тази ситуация.

Според изтекли в медиите документи Фенек е бил притежател на офшорната компания " 17 Блак ", за която се твърди, че скрито е давала пари на Мици и Скембри.

Каруана Галиция беше писала за " 17 Блак " няколко месеца преди да бъде убита от бомба в колата си през октомври 2017 година

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` реклама


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР