Стотици хора се събраха в Копенхаген в неделя, за да

...
Стотици хора се събраха в Копенхаген в неделя, за да
Коментари Харесай

Да живее крал Фредерик Десети!

Стотици хора се събраха в Копенхаген в неделя, с цел да отпразнуват новия крал Фредерик Десети и да се сбогуват с кралица Маргрете - първият датски монарх от 900 години насам, абдикирал по лично предпочитание.
 Как ще протече абдикацията на кралица Маргрете и коронацията на Фредерик
Абдикация и коронация в едно: какво ще се случи в Дания в неделя

Фредерик заменя кралица Маргрете на 14 януари

Точно в 15 ч. локално време вратите на балкона на двореца Кристиансборг се отвориха и Фредерик излезе, с цел да поздрави натрупалата се навалица. Именно там датската министър-председателка Мете Фредериксен ге разгласи за новия монарх и изрече благодарностите си към Маргрете.

След това и 55-годишният крал благодари за службата на майка си, както и за поддръжката на фамилията си. Именно то излезе секунди по-късно до него на балкона: трансформиралият се в престолонаследник принц Кристиан, принцеса Изабела,, както и.
 Снимка 649204

Фредерик автоматизирано стана крал половин час по-рано, когато в двореца в наличието на Държавния съвет Маргрете подписа абдикацията си. Със сълзи на очи и думите: " Да живее кралят ", тя напусна Кристиансборг, пишат Guardian.
 Снимка 649203

Смяната на монарха на Дания стана тъкмо две седмици, откакто кралица Маргрете, която е на чело на страната към този момент 52 години, разгласи в новогодишното си послание към нацията, че счита да абдикира в интерес на сина си Фредерик.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР