Стотици хора се събраха пред съдебните палати в София и

...
Стотици хора се събраха пред съдебните палати в София и
Коментари Харесай

В София и Добрич протестиращи подкрепиха Желяз Андреев

Стотици хора се събраха пред правосъдните покои в София и Добрич с искане Желяз Андреев да не бъде екстрадиран в Съединени американски щати.
 
Протестиращите в София бяха най-вече другари и родственици на Желяз, само че също и други жители, пристигнали да изразят поддръжка. Те носят стикери с надписи „ Аз съм Желяз ”, „ Работата в прът център не е закононарушение ” и „ Няма да дадем Желяз ”. По стичане на събитията митингът се оказа и в поддръжка на другите четирима българи, за които през днешния ден също бе изпратено искане за задържане, което обаче беше отказано от прокуратурата с искане за осъществяване на експертни съвещания.

 
 Желяз митинги БГНЕС
На митинга дойде и самият Желяз Андреев. Обстановката е спокойна, няма блокирани улици, защото зоната към Съдебната палата от скоро е пешеходна.
 
Протестиращи се събраха и пред Съдебната палата в Добрич – младежи, майки с деца, възрастни. На трибуната пред протестиращите се качи и майката на Желяз Андреев. Преди това тя съобщи, че е извънредно трогната от поддръжката на съгражданите й и има вяра, че идеята, зад която застават всички българи в поддръжка на Желяз, ще има сполучлив край.

 

Създадена е фейсбук група в поддръжка на Желяз, също и набирателна сметка, в случай че се наложи да ангажират негови юридически бранители оттатък Океана, тъй като това ще изисква солидна сума, която фамилията не може да си разреши.
 
Един от протестиращите младежи сподели: „ Аз съм тук да поддържа Желяз, тъй като считам, че е почтен. Всичкото това напрежение е ненужно. Той просто е едно момче, което е потърсило работа и е било медиатор сред две компании. Аз съм младеж и желая да изучавам в чужбина. Но това, което се случва, доста ме стопира и ме замисля дали да потегли по пътя, който съм избрал ”.
 Протестиращи в Добрич поддържаха Желяз Андреев БГНЕС

 
Майката на един от приятелите на Желяз Андреев сподели: „ Тук съм, с цел да поддържа Желяз. Чест им прави на тези деца, че останаха да работят в България, а не отпътуваха в чужбина. И защото български компании не останаха, те работят в непознати и не трябва по този метод да ги вършим жертва на непознато законодателство, което не важи в България ”.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР