Стотици хора се евакуираха пеша болницата Ал-Шифа“ в Газа в

...
Стотици хора се евакуираха пеша болницата Ал-Шифа“ в Газа в
Коментари Харесай

Стотици напускат болницата Ал Шифа пеша

Стотици хора се изтеглиха пешком болничното заведение „ Ал-Шифа “ в Газа в събота, оповестяват от AFP, откакто шефът на болничното заведение сподели, че израелската войска е наредила болничното заведение да бъде изпразнена. Управляваното от Хамас министерство на опазването на здравето разкри в изказване, че 120 ранени към момента са в заведението, дружно с неизяснен брой недоносени бебета, добавяйки, че е по отношение на Червения кръст по отношение на бебетата. Длъжностни лица прибавиха, че медицински личен състав е останал, с цел да се грижи за тези, които не могат да бъдат преместени.

Колони от заболели и ранени, някои от тях с ампутирани крайници, разселени хора, лекари и медицински сестри, си проправиха път към крайбрежието. Израелската войска отхвърли да е наредила евакуацията. Армията „ се причисли към настояването на шефа на болничното заведение „ Ал Шифа “ да даде опция на спомагателни поданици на Газа, които бяха в болничното заведение и биха желали да се изтеглят, да го създадат “, се споделя в изказване на армията. Организация на обединените нации пресметна, че 2300 пациенти, личен състав и разселени палестинци са се укривали в „ Ал-Шифа “ преди израелските войски да навлязат в сряда.

Израел упреква Хамас, че провежда офанзиви от скривалища под обширния здравен комплекс, а войските му претърсват постройките за доказателства в поддръжка на изказванията си. Хамас, ислямисткото придвижване, което ръководи Газа и има въоръжено крило, поредно отхвърля да употребява лечебни заведения като бази за бойци. Здравни чиновници на Хамас споделят, че десетки пациенти са умряли в болничното заведение заради прекъсване на тока, породено от дефицита на гориво поради интензивните борби в северната част на Газа, оповестява БГНЕС.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР