Стотици хора протестираха в Тел Авив късно снощи срещу продължаващата

...
Стотици хора протестираха в Тел Авив късно снощи срещу продължаващата
Коментари Харесай

Стотици хора протестираха в Израел срещу войната в Газа

Стотици хора стачкуваха в Тел Авив късно нощес против продължаващата война на Израел против палестинското ислямистко придвижване " Хамас " в линията Газа, оповестиха израелски медии, представени от ДПА.

Според израелския вестник " Аарец " протестиращите са поискали преустановяване на сраженията в палестинския анклав и освобождение на хората, взети за заложници от " Хамас " при невижданата офанзива на ислямисткото придвижване против Израел на 7 октомври. Изданието заяви също, че стотици младежи, пристигнали от градове, намиращи се покрай границата на Израел с линията Газа, са протестирали пред израелския парламент в Йерусалим с апел за освобождение на заложниците.

Войната в Газа стартира след офанзивата на " Хамас " против Израел, при която бяха взети повече от 200 заложници.

Общо 105 заложници бяха освободени преди месец, по силата на съглашение за краткотрайно прекъсване на огъня. По данни на израелските управляващи в линията Газа към момента има към 130 заложници.

В Израел постоянно има митинги против държавното управление на премиера Бенямин Нетаняху , против което се насочат обвинявания, че не прави задоволително за освобождението на всички заложници, отбелязва ДПА.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР