Стотици хора протестираха в Тексас пред Националната оръжейна асоциация (НОА),

...
Стотици хора протестираха в Тексас пред Националната оръжейна асоциация (НОА),
Коментари Харесай

Протест в Тексас след кървавата стрелба в училището

Стотици хора стачкуваха в Тексас пред Националната оръжейна асоциация (НОА), настоявайки за надзор на продажбите на оръжие, дни след следващата всеобща пукотевица в Ювалди, съобщи Българска телеграфна агенция, базирайки се на Ройтерс и ДПА.

" Защитете децата ни, не оръжията " и " Вашето занимание не коства колкото живота на нашите деца ", пишеше на някои от издигнатите плакати.

Протестиращите, към 500 души, носеха също кръстове и фотоси на жертвите на стрелбата в началното учебно заведение. Те скандираха " НОА, върви си " и " Позор, това можеше да са вашите деца ".

Докато митингът вън продължаваше, в конферентната зала в Хюстън, на към 450 км източно от Ювалди, Националната оръжейна асоциация на Съединени американски щати организираше годишното си заседание. Хиляди участници се движеха измежду изложените в редици револвери, заглушители, сейфове за оръжие и стелажи с персонализирани автомати, чиято цена варираше от 500 до над 2000 $.

Бившият президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп към момента се чака да се появи на събитието, само че няколко други водачи се отдръпнаха, в това число тексаският сенатор Джон Корнин и републиканецът Дан Креншоу. Губернаторът Грег Абът разгласи в четвъртък, че възнамерява да се яви посредством видеовръзка от Ювалди. Няколко музикални реализатори също се отхвърлиха от присъединяване.

21 души, в това число 19 деца, бяха убити при стрелбата във вторник в начално учебно заведение в Ювалди.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР