Стотици хора излязоха по улиците в Пекин, Шанхай и други

...
Стотици хора излязоха по улиците в Пекин, Шанхай и други
Коментари Харесай

В Китай протестират срещу политиката на нулев ковид

Стотици хора излязоха по улиците в Пекин, Шанхай и други градове в Китай, с цел да стачкуват против политиката на Китай за нулев коронавирус. Твърдолинейната антивирусна тактика на Китай провокира публичното отчаяние, мнозина китайци са недоволни от дългите карантини и акциите за всеобщо тестване.

Смъртоносният пожар в четвъртък в столицата на северозападния китайски район Синцзян, се трансформира в нов катализатор за публичния яд, хората упрекват властта, че коронавирус блокиранията са попречили на спасителите. Властите отхвърлят тези изказванията.

Студенти се събраха в елитния университет Цинхуа в Пекин, с цел да стачкуват против блокирането. Те скандираха " Свободата ще надделее " и " Не на блокирането, желаеме независимост ". Студентите държаха празни листове хартия като алегоричен митинг против цензурата.

В Шанхай също хора се събраха в центъра на мегаполиса, с цел да проведат безмълвен митинг. Участниците държаха с изключение на празни листове хартия и бели цветя, стоешком безмълвно на няколко кръстовища.

Властите побързаха да лимитират онлайн разискването на митинга, като свързани изречения бяха изтрити от сходната на Туитър платформа Вейбо съвсем незабавно след появяването на фрагменти от митингите.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР