Стотици хора и деца в района на Царево живеят без

...
Стотици хора и деца в района на Царево живеят без
Коментари Харесай

Фондация сигнализира за гето в гората край Царево

Стотици хора и деца в региона на Царево живеят без ток и вода, във фургони в гората . Мястото съставлява гето край града. Преместването е станало от кв. " Победа " и кв. " Меден рудник " в Бургас преди 6-7 години .

За това алармираха от Фондация " Национална хранителна банка за деца в България " по време на конференция в пресклуба на Българска телеграфна агенция. Петко Асенов - изпълнителен шеф на фондацията и ръководител на Национален съвет на ромите в България, показа казуса.

Той сподели фотоси, от които се виждат мизерни условия на живот, голи деца, жена със 7 деца, мъж-инвалид, който не е обезпечен даже и през ТЕЛК. По думите му в гетото " има главатари и оръжия ". Според фондацията огромна част от тези деца не посещават учебно заведение.

Асенов изясни, че поради гетото е провел среща с кмета на Бургас Димитър Николов и е уведомил премиера Гълъб Донев, както и вицепремиера Христо Алексиев. Разговаря се да се извърши проучване на " гетото " , да се преброят живеещите и да стартира разрешаване на казуса. Исканията на фондацията са децата да бъдат изведени и да се върнат в учебно заведение.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР