Стотици хора бяха евакуирани след продължилите 24 часа обилни валежи

...
Стотици хора бяха евакуирани след продължилите 24 часа обилни валежи
Коментари Харесай

Порои удавиха Хаваите

Стотици хора бяха евакуирани след траялите 24 часа значителни превалявания на едномилионния атлантически американски остров Хаваите. Водната буря в Кауай в северната част на острова е довела до големи свлачища, написа "Монитор ", представен от "Пик ". Най-малко 152 души са били избавени с хеликоптери, а 121 са извозени с рейсове, предадоха локалните управляващи.
Евакуираните са били предизвестени, че не е ясно по кое време ще могат да се върнат по домовете си, тъй като свлачище е блокирало автомагистралата. Други наводнени райони са Ханалей, Уайниха, Хаена и Анахола, където локалната река е преляла. Лошото време залости 40 туристи в леговище на Червения кръст в локално учебно заведение.
Други 21 души сами са се придвижили до убежището, бягайки от опустошителната буря. Поради преваляванията и мощните ветрове, евакуирането им с хеликоптери се оказало невероятно. Близо 30 къмпингари пък не са съумели да изоставен естествения парк „ Натали “ и се е наложило организирането на специфична задача за спасяването им.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР