Стотици хиляди японски граждани са евакуирани в Западна и Централна

...
Стотици хиляди японски граждани са евакуирани в Западна и Централна
Коментари Харесай

„Исторически” дъжд евакуира стотици хиляди в Япония

Стотици хиляди японски жители са евакуирани в Западна и Централна Япония поради проливни дъждове, които провокираха наводнения и свлачища, осведоми "Ройтерс ".
Най-малко двама души са починали вследствие на естественото злополучие.
Японската метеорологична организация заяви, че преваляванията са "исторически " и предизвести, че се чакат още превалявания до неделя.
Към петък сутринта част от най-големия остров Хоншу е съществено наводнен,след като двойно повече количество дъжд е записано спрямо нормата за юли.
Най-малко двама души са починали. Единият човек е бил засмукан от дренажна тръба, а стара жена е паднала в резултат на плевел вятър. Няколко души са изчезнали, осведоми националната телевизия NHK.
Потребител в "Туитър " от град Кочи, където дъждът е изключително натоварен, написа, че "ситуацията е извънредно рискова ".
Десетки японски жители са потърпевши, от които четирима са в тежко положение.
На към 210 000 души е подредено да се изтеглят поради заплаха от свлачища и наводнения. 1,2 милиона души са посъветвани да се изтеглят към петък сутринта.
Въоръжените сили на Япония активизираха 180 военнослужещи и 50 автомобила в Киото, защото им спрени влакове в западната и централната част на страната.
На Шикоку е записано количество дъжд от 98 литра на квадратен метър за час в 8 часа тази заран и общо 908 мм за последните 48 часа. В някои елементи на Япония се чака да има превалявания в порядъка на 400 литра на квадратен метър през идващите 24 часа.
Но не се чака усъвършенстване на обстановката, защото тайфунът "Мария " в Тихия океан ще се трансформира в стихия Категория 4, която непосредствено ще връхлети югозападните острови Окинава при започване на идната седмица.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР