Стотици хиляди жители на Китай бяха подложени на локдаун днес

...
Стотици хиляди жители на Китай бяха подложени на локдаун днес
Коментари Харесай

Ново огнище на COVID-19 в Ухан заради Делта варианта

Стотици хиляди поданици на Китай бяха подложени на локдаун през днешния ден на фона на вълна на болестта, при която разновидността Делта се популяризира из цялата страна и стигна до град Ухан, първият обиден от КОВИД-19 при започване на епидемията, отбелязва Франс прес.

През пролетта на 2020 година Китай на процедура се оправи с заболяването на своята територия и животът значително се възстановява, макар че оставаха няколко огнища - спорадични и най-малко до момента, мощно локализирани.

Но след откриването на нови случаи предишния месец в Нанцзин, огнището бързо се популяризира. Днес Китай заяви за още 55 случая. На национално ниво с това огнище са свързани минимум 300 случаи на предаване на заразния вид Делта, предава Българска телеграфна агенция.

Огнището към момента е лимитирано спрямо числата, регистрирани в други страни, само че в Китай е най-голямото през последните месеци. Засегнати са над 12 провинции, както и столицата Пекин. Жителите й бяха призовани през вчерашния ден да не напущат града без наложителна причина.
Нови случаи бяха открити и на тропическия остров Хайнан, доста известен измежду туристите.

Град Ухан, който в края на 2019 година стана първото място, където бяха открити случаи на КОВИД, и наложи непоколебим локдаун на жителите си, заяви през днешния ден за седем доказани случая. От май 2020 година в града не беше съобщавано за случаи, при които вирусът е бил предаден на територията на страната. Случаите, за които беше обявено, бяха при завърнали се от чужбина. От юли насам позитивни проби бяха дали петдесетина китайски пасажери, репатрирани от Афганистан.

Въпреки имунизацията, стотици хиляди поданици на Китай бяха подложени на локдаун, множеството от тях - в Нанцзин и северен квартал на Пекин.

В централната част на страната град Чжучжоу подреди на своите 1,2 милиона поданици да останат по домовете си в продължение на 3 дни, с цел да бъдат осъществени проби на популацията, отбелязва Агенция Франс Прес.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР