Стотици хиляди жители на Букурещ вече втора седмица са принудени

...
Стотици хиляди жители на Букурещ вече втора седмица са принудени
Коментари Харесай

Стотици хиляди жители на Букурещ са без топла вода от две седмици

Стотици хиляди поданици на Букурещ към този момент втора седмица са принудени да вземат леден душ. Топва вода нямаше и в най-горещите дни, когато градусите в румънската столица надхвърляха 40. Сектори 2, 3 и част от бранш 1 ще продължат в този режим най-малко до 11 август, оповестява Диджи24.

“Две топлоелектрически централи са спрени заради неизправности, както и за годишен ремонт ”, обясниха от Елчен Букурещ (Elcen Bucharest) - най-големия дистрибутор на топлинна сила в Румъния. От компанията прецизират, че завършването на ремонтните действия зависи от тяхната трудност. 

Стотици други здания в Букурещ не получават топла вода поради повреди и мрежови работи на " Термоенергетика " - компанията, която дава отговор за отчитането на употребяваната топлинна сила и поддръжката на мрежата. По информация на шефа ѝ Клаудиу Крецу са наранени 4000 блока.

„ Знаем главната причина и това е, че системата е остаряла. В нея не е вложено. Трябва да се създадат проверки и поправки, да се подготвим за зимния сезон ”, разяснява Крецу за Диджи24. По думите му има зони в града, където процесът ще отнеме повече време, цитира Българска телеграфна агенция.

“Въпрос и на шанс е дали хората в Букурещ ще имат тола вода след 10 или повече дни. Не можем да знаем къде могат да зародят повече повреди. Работим по избрани сектори. Няма гаранция, че когато ги пуснем в употреба, нещо още веднъж няма да се счупи в прилежащата зона ”, добави Крецу. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР