Стотици хиляди испански здравни работници протестираха в Мадрид против, унищожаването

...
Стотици хиляди испански здравни работници протестираха в Мадрид против, унищожаването
Коментари Харесай

Хиляди здравни работници в Испания излязоха на протест

Стотици хиляди испански здравни служащи стачкуваха в Мадрид срещу, унищожаването на системата на публичното опазване на здравето от консервативното районно държавно управление, оповестява Ройтерс.

Правителството в Мадрид беше обект на рецензии през последните години, изключително след началото на пандемията от COVID-19 през 2020 година, поради оскъдния личен състав в лечебните заведения и центровете за първично опазване на здравето. Според стачкуващите това демонтира публичните здравни услуги и облагодетелства частните снабдители на здравни услуги.

Протестиращите извършиха центъра на града, скандирайки и развявайки флагове. Един стачкуващ носеше голям модел на Изабел Диас Аюсо, десния водач на районното държавно управление на Мадрид, с прикачен нос, сходен на Пинокио.

Регионалните държавни управления в Испания са виновни за огромна част от бюджета за опазване на здравето като част от децентрализираната политическа система на страната. Говорител на районното държавно управление уточни, че броят на хората, марширували по улиците на централен Мадрид, е 250 000, до момента в който уредниците го дефинират като близо 1 милион.

С обява в Twitter Аюсо отхвърля обвиняването, че нейната администрация демонтира публичните здравни услуги в интерес на частния бранш.

Хиляди здравни служащи също демонстрираха в неделя в Сантяго де Компостела, в северозападна Испания, призовавайки за опазване на системата на публичното опазване на здравето.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР