Стотици хиляди хора в Унгария живеят без течаща вода. Най-тежко

...
Стотици хиляди хора в Унгария живеят без течаща вода. Най-тежко
Коментари Харесай

Стотици хиляди в Унгария живеят без течаща вода

Стотици хиляди хора в Унгария живеят без течаща вода. Най-тежко е ситуацията в ромските квартали, където жителите постоянно се доставят с вода от кладенци, което още повече утежнява така и така комплицираната обстановка.

В село Торна-на-дашка 12-членното семейство Йохан живее в дребна къща, а от време на време парите не стигат даже за храна. Това не е единственият им проблем.
Валя дъжд и градушка. Част от покрива ни го няма, тъй че към този момент даже не мога да сложа децата да спят тук.
Йохан

Най-близкият публичен бунар до къщата на Йохан се намира на към 300 метра.

На тази улица в селото в никакъв случай не е имало бунар, тъй като къщите са били свързани с водопроводна система, когато са били издигнати. Но в този момент множеството фамилии тук нямат вода, тъй че хората би трябвало да вървят до прилежащата улица за вода.

Ситуацията се усложнява, в случай че кладенецът замръзне през зимата. Освен това хората тук пият по-малко вода, в сравнение с в действителност имат потребност. Често даже нямат достъп до чиста вода.

Всеки ден всеки член на фамилията разполага единствено с една кофа вода, с цел да се оправи с ежедневните си потребности - от прането на облекла до взимане на душ.
Тук е доста значим омекотителят за тъкани, който ми беше доста мъчно да схвана първоначално. Мислех си, че в бедността сме доста спестовни, не харчим за омекотител за тъкани, а за прахуляк за пране. Затова първоначално, когато събирахме дарения, постоянно посочвах, че не вземаме омекотител. А след това разбрах, че са били прави, тъй като облеклата, които са се сушили пет дни, в случай че не са изпирани добре, ще миришат.
Анико Кис, създател на фондация Szocsoma

Според локална фондация множеството от тези проблеми могат да бъдат решени, в случай че всеки месец се дава несъмнено количество безвъзмездна вода.

Но към този момент в Торна-на-даша обстановката се утежнява. Доскоро в селото е имало 15 публични кладенеца, само че в този момент единствено пет обезпечават вода.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР