Стотици хиляди хора се очаква да се съберат на голяма

...
Стотици хиляди хора се очаква да се съберат на голяма
Коментари Харесай

Стотици хиляди на улиците в Истанбул в подкрепа на палестинците

Стотици хиляди хора се чака да се съберат на огромна проява в поддръжка на палестинците в първия ден на новата година в Истанбул, заяви турската държавна телевизия ТРТ Хабер.

Шествието ще се организира под наслов " Милост за нашите мъченици, поддръжка за Палестина, проклинание за Израел ". Демонстрацията се провежда от 308 неправителствени организации и има за цел да осъди дейностите на Израел, само че също и тероризма на Кюрдската работническа партия (ПКК) след убийството на 12 турски бойци в Ирак предходната седмица, предав Българска телеграфна агенция.

Сутрешните молебствия ще се проведат в джамиите " Ая София " ( " Света София " ), " Султанахмет ", " Сюлеймание ", джамията на площад " Таксим " и " Новата джамия " в квартал " Еминьоню ", където ще бъдат отслужени молебствия за починалите. След това, тъкмо в 08:30 ч., участниците ще тръгнат от джамиите към моста " Галата ".

В шествието ще вземат участие членове на неправителствени организации, политици и известни публични персони. Заради похода мостът " Галата " ще бъде затворен за придвижване в утринните часове.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР