Стотици хиляди хора посрещнаха Нова година на булевард Шанз Елизе

...
Стотици хиляди хора посрещнаха Нова година на булевард Шанз Елизе
Коментари Харесай

Европа посрещна Новата година с празненства и при засилени мерки за сигурност

Стотици хиляди хора посрещнаха Нова година на бул. " Шанз Елизе " в Париж в празнична атмосфера и при засилени ограничения за сигурност, предадоха Асошиейтед прес и ДПА.

 © фотоси: Българска телеграфна агенция
Жители на френската столица и туристи се събраха на фамозния бул. и се радваха на светлинно шоу при Триумфалната арка. Небето над града беше осветено от заря, която стартира в среднощ и продължи 20 минути. По време на светлинното шоу върху Триумфалната арка бяха прожектирани имената на играчите от френския народен тим по футбол, който завоюва Световното състезание през 2018 година



Както през предходни години, след поредност от терористични набези във Франция, имаше засилени ограничения за сигурност. Протестиращите от придвижването на " жълтите жилетки " също по този начин бяха оповестили проява на " Шанз Елизе ". Празненствата обаче, наподобява, протекоха спокойно. При предходни митинги на " жълтите жилетки " имаше прояви на принуждение и конфликти с полицията в Париж.



За да се избегнат безредици и възможен риск от екстремистко нахлуване, органите на реда откриха периметър за сигурност в региона на " Шанз Елизе ". Властите разположиха над 147 000 чиновници на реда в цяла Франция, в това число 12 000 в Париж.

Стотици хиляди хора посрещнаха Нова година на огромно тържество при Бранденбургската врата в Берлин. Кулминацията на тържествата беше шоу с лазери и фойерверки, а преди този момент имаше осъществявания на известни музиканти, измежду които Ди Джей Бобо, Игъл Ай Чери и Бони Тайлър.



Празнуващите хора трябваше да преминат през засилени инспекции за сигурност, а персоналните пиротехнически средства, бутилките, острите предмети и огромните чанти бяха неразрешени. Говорителка на полицията сподели, че ограниченията за сигурност са дали резултат и не е имало данни за съществени катастрофи. Големи новогодишни празненства имаше и в други немски градове като Кьолн, Дюселдорф и Мюнхен.

Повече от 100 000 души се събраха при река Темза в центъра на Лондон, с цел да отпразнуват Нова година. Британската столица посрещна 2019 година с най-голямото пиротехническо шоу в Европа. Кметът Садик Хан посвети зарята при фамозното виенското колело " Лондонско око " на жителите на Европейския съюз, които живеят в английската столица. Думите " Лондон е отворен " бяха произнесени на седем езика при стартирането на фойерверките.



" Почитайки околните си връзки с Европа, когато посрещаме Нова година довечера, ние още един път ще покажем на света, че Лондон постоянно ще бъде отворен ", съобщи по-рано Хан във Facebook. Часовникът на кулата " Биг Бен ", който поради ремонт не бие от повече от година с изключение на при специфични мотиви, прокънтя по случай Нова година.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР