Стотици хиляди хора излизат по улиците по целия свят, за

...
Стотици хиляди хора излизат по улиците по целия свят, за
Коментари Харесай

Стотици хиляди се събират в световен мащаб за Газа в навечерието на 100-дневната война

Стотици хиляди хора излизат по улиците по целия свят, с цел да стачкуват против войната на Израел в Газа, защото тя наближава 100-дневната граница на неделя.

Хора се събраха на манифестации в Малайзия, Южна Африка, Обединеното кралство и Индонезия в събота, както и на други митинги в Япония, Италия, Гърция и Пакистан.

Демонстрациите са част от „ световен ден на деяние за Палестина “ и приканват за преустановяване на кръвопролитията, които убиха 23 843 души и раниха повече от 60 317, съгласно палестински здравни чиновници.

В Куала Лумпур хора се събраха пред посолството на Съединените щати, с цел да изпратят известие до правилния съдружник на Израел, който наложи несъгласие на няколко резолюции на Организация на обединените нации, призоваващи за преустановяване на огъня.

„ Разговаряхме с хора тук, които споделят, че са пристигнали да покажат взаимност с палестинците. Хората държат плакати, на които написа: „ Спрете геноцида “, както и „ Бомбардирането на деца не е самозащита “, сподели Флорънс Луи от Al Jazeera, репортаж о...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР