Стотици хиляди дози от ваксината на Астра Зенека, произведени във

...
Стотици хиляди дози от ваксината на Астра Зенека, произведени във
Коментари Харесай

Австралия е получила стотици хиляди дози от окфордската ваксина след въвеждането на забраната за износ

Стотици хиляди дози от имунизацията на " Астра Зенека ", създадени във Англия, са били изнесени в Австралия, само че източникът на доставките е бил непокътнат в загадка, оповестява вестник " Сидни Морнинг Хералд ".

Първите 300 000 дози са пристигнали в Сидни от Англия на 28 февруари - месец откакто Европейската комисия одобри ограничавания върху износа на ваксини, създадени в Евросъюза.

Друга огромна пратка е пристигнала в Австралия през март с пътнически аероплан на Обединените арабски емирства. Това е откакто Италия и Европейската комисия публично блокираха искане на " Астра Зенека " за доставка на 250 000 дози на Австралия, акцентира австралийското издание. То цитира неназован английски източник, който показва, че доставките за Австралия в никакъв случай не са били за сметка на имунизационната акция на Острова - една от най-ускорените в света.

Говорител на австралийския министър председател Скот Морисън отхвърли коментар по случая.

" Заради целостта на веригите за доставка и от съображения за националната сигурност, не разкриваме произхода на съответни доставки на ваксини ", споделя пред Ройтерс втори източник, поискал анонимност заради липса на пълномощия да приказва по въпроса.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР