Стотици хиляди афганистанци ще се опитат да избягат в Европа,

...
Стотици хиляди афганистанци ще се опитат да избягат в Европа,
Коментари Харесай

Дипломат: Стотици хиляди афганистанци са готови да щурмуват Европа тази зима

Стотици хиляди афганистанци ще се опитат да избягат в Европа, в случай че икономическата и филантропичната рецесия не бъде предотвратена, сподели Замир Кабулов, специфичен делегат на съветския президент и Министерството на външните работи на Русия, съобщи РИА Новости.

" Западът се опасява от миграционните потоци. Казваме им: вследствие на тези спънки, които създадохте, когато даже организациите на Организация на обединените нации не могат да насочват пари, може да се стигне до обстановка, в която към една десета от 23-милионното население на Афганистан ще избяга в Европа тази зима ", уточни той.
Германия упорства за единна интернационална позиция по Афганистан
Стратегията за създаване на връзки с радикалното придвижване „ Талибан “ би трябвало да се създаде на интернационално равнище, в случай че из...
Прочети повече
След като талибаните превзеха Кабул, западните банки замразиха задграничните активи на Афганистан по разпореждане на Съединени американски щати, а страната беше отрязана и от платежната система SWIFT.

" Да размразим парите на Афганистан. Нека създадем по този начин, че стотици хиляди афганистански фамилии да не напущат страната - би трябвало да им помогнем, с цел да не се пробват да пробият всички граници, които ги извеждат към Европа, тъй като те по този начин или другояче ще го създадат ", добави дипломатът.

През септември талибаните назначиха краткотрайно държавно управление, формирано от членове на придвижването и другарски настроени към него групи, някои от които са включени в описите със наказания на Организация на обединените нации и Съединени американски щати.

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР