Стотици граждани се събраха пред Съдебната палата в София, за

...
Стотици граждани се събраха пред Съдебната палата в София, за
Коментари Харесай

Стотици граждани се събраха на протест срещу кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор

Стотици жители се събраха пред Съдебната палата в София, с цел да изразят своето неодобрение от кандидатурата на заместник-главния прокурор Иван Гешев за поста на обвинител номер едно, съобщи кореспондент на Actualno.com. По-рано през днешния ден Гешев остана единствен в конкуренцията за поста откакто правосъдния министър отхвърли да предложи друга кандидатура и по този начин на процедура да се получи съревнование.
“Време е да станем гневни! Прокурорската гилдия във Висш съдебен съвет отхвърли да отдръпна единствената си номинация за нов основен прокурор, по този начин Иван Гешев остава безалтернативен претендент. Подготвят ни тоталитарна прокуратура в олигархична страна ”, декларират уредниците на митинга от гражданската самодейност “Правосъдие за всеки ”.
“Правата и свободите на всички ни са съществено застрашени от този абсурден избор. Да кажем “не ” на олигархията, която си избира на мрачно нов основен прокурор, и “да ” на правото ни като жители да излъчим почтени кандидатури и да защитим конституционните си права ”, безапелационни са още недоволните жители.
Actualno.com предава митинга онлайн.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР