Стотици граждани се събраха на площад „Народно събрание“ в София

...
Стотици граждани се събраха на площад „Народно събрание“ в София
Коментари Харесай

На похода за мир и неутралитет: „България трябва да бъде миротворец“

Стотици жители се събраха на площад „Народно събрание“ в София в границите на самодейността „Общобългарски поход за мир и неутралитет“, която се организира по едно и също време в няколко града в страната. Пред парламента придвижването е блокирано.

С тъпани и гайди стартира довечера походът за мир и неутралитет. Почти всеки участник развява българския трикольор. Паметникът на Цар Освободител също е обгърнат с българското знаме.



Гражданите се афишират изрично за това, че България не би трябвало да е страна във военния спор в Украйна, да не се дава оръжие или военна помощ на Киев.

„Аз насочвам обръщение за миротворчество и България би трябвало да бъде миротворец, тя е дала християнството и на Русия, и на Украйна . Тя е майка и на Русия, и на Украйна.

И единствено една страна, която пази неутралитет, може да види обективно и да разбере двете страни на спора. Не може пристрастна към едната страна да сме и да дадем оръжие – една майка не дава оръжие на по-слабото си дете, когато двете деца се бият, тя ги разтървава“;

„Тук съм, тъй като  първо съм българка и желая всички българи да сме дружно за идеята, която сега най-вече рикошира върху българския народ“, споделиха участници в демонстрацията пред Народното събрание.

6 претенции са импортирани в Народното събрание – част от тях са да се наложи мораториум за изпращане на войски, възбрана за експорт и импорт на ново оръжие, както и да се наложи мораториум за основаване на военни бази на територията на нашата страна.

Общобългарският поход  за мир и неутралитет се организира и в други градове.

За на следващия ден е планувана друга – контрапротестна демонстрация, която ще упорства депутатите да вземат решение за даване на военна помощ за Украйна.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР