Стотици граждани се събраха на кръстовището между бул. Сливница и

...
Стотици граждани се събраха на кръстовището между бул. Сливница и
Коментари Харесай

Стотици граждани се събраха на столичния булевард Сливница в знак на протест заради катастрофата, при която загинаха двама пешеходци

Стотици жители се събраха на кръстовището сред бул. " Сливница " и ул. " Русе “ в столицата, където през нощта на 7 против 8 май водач на 18 години блъсна и аргументи гибелта на 23-годишния Я. С. и 24-годишната А. М, които пресичали на пешеходна пътека.
Събралите се хора сервираха цветя на мястото, а придвижването по булеварда беше краткотрайно спряно. Гражданите резервираха минута безмълвие в памет на жертвите. 
Досъдебното произвеждане по случая е формирано на 8 май в изискванията на необходимост и се води в Сектор „ Разследване на транспортни закононарушения “ към Отдел „ Разследване “ при Столична дирекция на вътрешните работи, под управлението и надзора на Софийската градска прокуратура. По-рано през днешния ден стана известно, че кръвните проби на водача за алкохол и наркотични субстанции са негативни. 
В началния стадий на следствието са събрани доказателства, които наблюдаващият прокурор е оценил като задоволителни, с цел да се направи аргументиран извод, че на 8 май т.г., към 00:15 ч. в София, при ръководство на лек автомобил по бул. „ Сливница “ с посока на придвижване от ул. „ Мелник “ към бул. „ Константин Величков “ и в региона на кръстовището с ул. „ Русе “, А. А. е нарушил разпоредбите за придвижването по пътищата като, движейки се с несъобразена скорост, не пропуснал пресичащите по обозначена пешеходна пътека Я. С. и А. М., и е осъществил пътнотранспортно произшествие, вследствие на което по несъобразителност предизвикал гибелта на двамата пешеходци. 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР