Стотици граждани на Враца блокираха за половин час движението по

...
Стотици граждани на Враца блокираха за половин час движението по
Коментари Харесай

Стотици врачани излязоха на протест заради критичната ситуация с местната болница

Стотици жители на Враца блокираха за половин час придвижването по един от основните булеварди в града в символ на поддръжка на локалната многопрофилна болница, оповестява БНР. Лечебното заведение е пред банкрут, а в петък изтича срокът за подаване на групова оставка от целия медицински личен състав.

Болницата е с насъбрани задължения от над 12 млн. лева, с които управлението не може да се оправи. Месеци наред медиците пък са получавали единствено част от трудовите си хонорари.

Протестът събра необятна социална поддръжка и мина в гражданско непокорство, като бе блокиран основен бул. в града.

Протестиращите носеха плакати с апели към ръководещите да не закриват врачанската болница.

„ Да извърнат внимание на нашата болница, тъй като имат потребност хората от лечение. Ние сме хора всичките заболели, въпреки че аз съм стара жена, само че има деца, които би трябвало да се лекуват.

Не може една болница, която обслужва 100 000 индивида тук в региона, да я закрият ей по този начин, с лека ръка. Къде ще се лекуваме на следващия ден ние - питат протестиращите.

С тях се срещна кметът на Враца Калин Каменов, който изясни, че през днешния ден по-късно е поканен на среща в Министерството на здравеопазването, което държи 76 на 100 от собствеността на болничното заведение. В петък, когато изтича срокът за подаване на груповата оставка на медицинския личен състав, се събира на изключително съвещание Врачанският общински съвет.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР