Стотици граждани на Видин се събраха на мощен протест с

...
Стотици граждани на Видин се събраха на мощен протест с
Коментари Харесай

Видин въстана заради смъртоносния трафик по Е-79 до Ботевград

Стотици жители на Видин се събраха на мощен митинг с искане за строителство на тунел под Петрохан и за бързо пускане на построяването на четирилентов високоскоростен път Видин - Ботевград. Дългата няколко километра колона от коли направи шествие от "Технополис " до Топлоелектрическа централа Видин, с цел да покаже нетърпимостта си към отлагането на решенията за инфраструктурните проблеми на Северозападна България.
В "Граждански митинг ЗА Видин " се включиха и Българска социалистическа партия и партия „ Възраждане”.
Ден по-рано изпълнителният шеф на АПИ инж.Дончо Атанасов организира работна среща във Видин, на която стана ясно, че до края на годината ще бъдат определени реализатори на два лота с обща дължина 85 км Ботевград – Мездра и Видин – Ружинци. Строителството им ще коства над 1 милиарда лева, които ще бъдат обезпечени от държавния бюджет.
"Видин – Ботевград е предпочитан план в капиталовата стратегия на АПИ и Министерство на регионалното развитие до 2022 година, защото с цялостното хомогенизиране и рационализация на трасето от Дунав мост II ще се обезпечи бърза и комфортна връзка с автомагистралите „ Хемус”, „ Тракия” и „ Струма”. Общата му дължина е 167 км ", посичи инж.Атанасов.
На срещата с представителите на локалната власт инж. Атанасов заяви, че през 2018 година ще започва предпроектно проучвание за тунел под „ Петрохан “, който ще обезпечи бързо предвижване сред София, Монтана и Видин. През тази година ще се ремонтират 43 км от пътя през прохода „ Петрохан “, които са на територията на Софийска област. Рехабилитацията на сектора, финансирана от Оперативна програма „ Региони в напредък “, ще приключи през есента. С сполучливото осъществяване на обекта ще завърши цялостният ремонт на пътя през прохода, защото секторът на територията на област Монтана беше ремонтиран през 2015 година С прекосяването по път II-81 - през „ Петрохан “, пътуването сред София и Монтана се редуцира с към 50 км.
Председателят на УС на АПИ инж. Атанасов заяви още, че през тази година ще бъдат ремонтирани към 45 км третокласни пътища във Видинска област. Ще бъде укрепено и свлачището при 10-ти км на път II-14 Видин - Кула - Връшка чука, а при опция ще стартира и предпазен ремонт на правата. Ще се ремонтира и направлението Видин - Лом (път II-11).
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР