Стотици граждани на Венецуела излязоха по улиците в бедни райони

...
Стотици граждани на Венецуела излязоха по улиците в бедни райони
Коментари Харесай

Във Венецуела протестираха заради недостиг на свинско

Стотици жители на Венецуела излязоха по улиците в небогати региони на столицата Каракас тази нощ, с цел да стачкуват против дефицита на свинско , което е обичайната храна по Коледа, оповестява Ройтерс.

Агенцията разяснява, че това е последният симптом на обществено неодобрение по време на брутална икономическа рецесия в страната.

Социалистическото държавно управление на президента Николас Мадуро даде обещание да даде месо на венецуелците в края на четвъртата година на криза в страната от ОПЕК, само че в доста региони обещанието му не се материализира и това в допълнение нажежи ситуацията.

Местни медии и консуматори в " Туитър " разпространиха фотоси със стотици протестиращи хора, които горят отпадък в Каракас.

На някои места митингите продължиха до четвъртък сутринта, като някои консуматори в обществените мрежи ги нарекоха " свинската гражданска война ".

Мадуро, който неведнъж нападна непознати страни за подхванатата против държавното управление му " икономическа война ", се появи по държавната телевизия и упрекна Португалия за дефицита на свинско по Коледа.

" Какво се случи със свинското? Те ни саботираха. Мога да посоча една страна - Португалия ", нападна той.

През последните дни във Венецуела породиха митинги и поради спиране на електрозахранването, високите цени и понижените хранителни дажби.

Опозицията се заяде с управляващите.

" Те евентуално ще обвинят Христофор Колумб за хиперинфлацията ", разгласи опозиционерът Антонио Ледесма.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР