Стотици граждани на Стара Загора се събраха за пореден ден

...
Стотици граждани на Стара Загора се събраха за пореден ден
Коментари Харесай

Хиляди от цялата страна поискаха оставката на правителството и главния прокурор

Стотици жители на Стара Загора се събраха за следващ ден на антиправителствени митинги в града, съобщи БГНЕС. Днес за първи път измежду протестиращите бе издигнато и плашило на премиера Бойко Борисов. То бе отпред на шествие от протестиращи, които стигнаха до офиса на партия ГЕРБ в града, където куклата бе запалена и изгорена. Исканията на протестиращите са оставка на цялото държавно управление и на основния прокурор Иван Гешев.
За поредна вечер десетки стачкуващи скандираха „ Оставка и затвор, Гешев е срам “ пред постройката на Община Пловдив. Хора от разнообразни възрасти обявиха, че ще стачкуват до победа, до смяна и до нов ред в страната.
И довечера пред постройката на Съдебната палата в Русе се събраха протестиращи. Хора на друга възраст и с друга политическа багра се сплотиха в настояванията си за оставка на държавното управление и основния прокурор. Протестът и довечера мина в шествие по централната градска улица.
В Бургас близо 200 протестиращи блокираха за 20 минути придвижването на колите по бул. „ Булаир “ в посока Морската градина. С шествие протестиращите се движиха по двете платна на булеварда и за малко забавиха придвижването на градските рейсове и колите.
В Благоевград се организира девети антиправителствен митинг, само че без шествие. Около 30 стачкуващи се събраха на площад „ Георги Измирлиев “, пред постройката на Общината, и желаеха оставките на държавното управление и основния прокурор.
Протестиращите довечера във Велико Търново обявиха, че са разочаровани от днешните диспути в Народното събрание по вота на съмнение, само че са безапелационни, че няма да радикализират дейностите си с блокади на публични здания. Великотърновци още веднъж настояха за оставките на държавното управление и на основния прокурор и за по-голямо внимание на страната към хората.
Девети ден на неодобрение се организира и в Ямбол. Протестиращите се събраха пред постройката на Общината с претенции за оставка на Народното събрание, държавното управление и основния прокурор. Те са безапелационни, че няма да се откажат, до момента в който държавното управление не си отиде.
За поредна вечер поданици на Добрич се събраха в центъра на града на митинг с искане за оставка на държавното управление и на основния прокурор на България. Десетките недоволни жители направиха обичайното си шествие по основната пешеходна алея с развети флагове до централата на ГЕРБ. За следващ път те обявиха безапелационното си противоречие с ръководството на България. Обещаните огромни промени в кабинета по думите на протестиращите са „ прахуляк в очите на хората “.
Едва двадесетина души се събраха на митинга в Смолян. Гражданите намерено обявиха настояването си, в това число и промяна на системата.
В Пазарджик довечера единствено трима души се включиха в митинга против държавното управление. Организаторите обясниха слабото присъединяване с смяната на началния час.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР