Стотици голи мъже участваха в хилядолетен ритуал в Япония, проведен

...
Стотици голи мъже участваха в хилядолетен ритуал в Япония, проведен
Коментари Харесай

Стотици голи мъже „гонят злото“ с традиционен ритуал в Япония

Стотици голи мъже участваха в хилядолетен обред в Япония, извършен за финален път. Считан за един от най-странните фестивали в Япония, фестивалът „ Sominsai “ е повлиян от рецесията със застаряващото население в страната, която засегна мощно селските общности.

Техните буйни песнопения на „ jasso, joyasa “

(което значи „ неприятно, тръгвай си “) отекваха в кедровата гора в северния японски район Ивате, където изолираното светилище Кокусеки реши да постави завършек на известната годишна гала.

Организирането на събитието, което притегля стотици участници и хиляди туристи всяка година, се трансформира в тежко задължение за възрастните богомолци в региона, които се борят да се оправят със строгите условия на ритуала.

„ Много е мъчно да се провежда фестивал от подобен мащаб “, сподели Дайго Фуджинами, духовник, който живее в храма, открит през 729 година
„ Виждате какво се случи през днешния ден – толкоз доста хора са тук и всичко е вълнуващо. Но зад кулисите има доста ритуали и толкоз доста работа, която би трябвало да се свърши „, сподели той.
„ Не мога да си затварям очите пред сложната действителност “.

Японското общество остарява по-бързо от доста други страни.

Тази наклонност принуди безчет учебни заведения, магазини и услуги да затворят, изключително в дребни или селски общности.

Други храмове в Япония не престават да са домакини на сходни празненства, на които мъже носят превръзки на кръста и се къпят в ледена вода или се състезават за приемане на талисман.

Някои фестивали приспособяват разпоредбите си в сходство с изменящите се демографски и обществени модели, с цел да могат да продължат да съществуват – като да вземем за пример позволяването на дамите да вземат участие в церемонии, които преди този момент са били единствено за мъже.

От идната година храмът Кокусеки ще размени фестивала с по-прости молитвени церемонии.

 

Източник: AFP /Превод: SafeNews
Още вести четете в категория Свят
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР