Стотици германски затворници бяха освободени предсрочно преди Коледа, предаде ДПА,

...
Стотици германски затворници бяха освободени предсрочно преди Коледа, предаде ДПА,
Коментари Харесай

Коледен подарък: Германия освободи предсрочно над 1000 затворници

Стотици немски пандизчии бяха освободени предварително преди Коледа, съобщи ДПА, като се базира на данни на министерствата на правораздаването на немските провинции.

Най-много пандизчии – 291, са получили позволение да излязат предварително на независимост в западната провинция Северен Рейн-Вестфалия, която е и най-населената в страната.

Общият брой на пандизчиите, освободени предварително тази година в цяла Германия, е 1056, което бележи нарастване по отношение на предходната година, когато преди Коледа бяха пуснати на независимост предварително малко над 800 пандизчии.

Както и през предходните години, Бавария е единствената от 16-те немски провинции, която не взе участие в по този начин наречената коледна прошка. При нея предварително се освобождават от пандиза тези пандизчии, чиито присъди изтичат тъкмо след настъпването на идната година. Така те могат да изкарат празниците в края на годината с околните си. Освен това те могат и да се възползват от услугите на службите за обществено подкрепяне и на консултантските центрове, преди те да излязат в коледна почивка.

Има обаче и лишени от независимост, които отхвърлят предварително освобождение и избират да прекарат Коледа в пандиза.

В множеството случаи пандизчиите се освобождават няколко дни по-рано, а не няколко месеца по-рано. Право на освобождение имат единствено тези, които са имали положително държание в пандиза и не е трябвало да излежат дълга присъда.

Анализът на данните на провинциалните правосъдни министерства демонстрира, че минимум 160 извършители на закона към този момент са били освободени предварително от пандиза в Берлин, а към 200 пандизчии в югозападната част на Баден-Вюртемберг също са били освободени предварително тази година.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР