Стотици германски затворници бяха освободени предсрочно преди Коледа, предаде ДПА,

...
Стотици германски затворници бяха освободени предсрочно преди Коледа, предаде ДПА,
Коментари Харесай

Германия освободи предсрочно над 1000 затворници преди Коледа

Стотици немски пандизчии бяха освободени предварително преди Коледа, съобщи ДПА, като се базира на данни на министерствата на правораздаването на немските провинции.

Най-много пандизчии – 291, са получили позволение да излязат предварително на независимост в западната провинция Северен Рейн-Вестфалия, която е и най-населената в страната.

Общият брой на пандизчиите, освободени предварително тази година в цяла Германия, е 1056, което бележи нарастване по отношение на предходната година, когато преди Коледа бяха пуснати на независимост предварително малко над 800 пандизчии.

Както и през предходните години, Бавария е единствената от 16-те немски провинции, която не взе участие в по този начин наречената коледна прошка. При нея предварително се освобождават от пандиза тези пандизчии, чиито присъди изтичат тъкмо след настъпването на идната година. Така те могат да изкарат празниците в края на годината с околните си. Освен това те могат и да се възползват от услугите на службите за обществено подкрепяне и на консултантските центрове, преди те да излязат в коледна почивка.

Има обаче и лишени от независимост, които отхвърлят предварително освобождение и избират да прекарат Коледа в пандиза.

В множеството случаи пандизчиите се освобождават няколко дни по-рано, а не няколко месеца по-рано. Право на освобождение имат единствено тези, които са имали положително държание в пандиза и не е трябвало да излежат дълга присъда.

Анализът на данните на провинциалните правосъдни министерства демонстрира, че минимум 160 извършители на закона към този момент са били освободени предварително от пандиза в Берлин, а към 200 пандизчии в югозападната част на Баден-Вюртемберг също са били освободени предварително тази година.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР