Стотици фермери в Чехия се събраха на втори масов протест.

...
Стотици фермери в Чехия се събраха на втори масов протест.
Коментари Харесай

Стотици фермери в Чехия протестираха срещу Зелената сделка и ниските изкупни цени

Стотици фермери в Чехия се събраха на втори всеобщ митинг. Те дойдоха с тракторите си от цялата страна в столицата Прага. Земеделците настояват, че екологичните политики на 27-те страни членки на Европейски Съюз, като да вземем за пример " зелената договорка ", която изисква ограничавания за потреблението на химикали и за излъчванията на парникови газове, лимитират активността им и оскъпяват продуктите им спрямо вноса от страни отвън Европейски Съюз. Фермерите се оплакват и от ниските цени на продукцията си и споделят, че зърното и другите селскостопански артикули, идващи от Украйна и Латинска Америка, оказват отрицателно въздействие върху пазара.
Ситуацията в селското стопанство към този момент е много непоносима. Това е поради бюрократичните ограничения, които не престават да оскъпяват работата на нашето селско стопанство. В същото време те не престават да внасят всичко от Украйна. Така работата ни става невъзможна.
Зденек Страка, аграрни производител

Според уредниците на митинга проява ще има пред постройката на Парламента. Градската администрация на Прага посъветва жителите да заобикалят да пътуват с автомобил и да употребяват публичния превоз или да работят от у дома.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР